Kulturbarnehagen på Odderøya

Kulturbarnehagen på Odderøya

Med vår kulturprofil ønsker vi å fokusere på at kulturell identitet og kulturell kompetanse er en  viktig del av det å legge grunnlaget for tilhørighet, dannelse og god læring.

Odderøya barnehage eies og drives av Kristiansand kommune. Barnehagen åpnet for full drift i 2008 og tar imot 64 barn fordelt på 4 barnegrupper. At vi får ha tilhold på fantastiske Odderøya, forplikter. Vi ønsker å være en del av kunst og kulturlivet på Odderøya og å delta sammen med de andre aktørene her ute på aktuelle arrangement og prosjekter. Vi ønsker å være en del av samspillet og «pulsen» på øya i havgapet! Å lære om øya, den spennende historien i nær og fjern fortid, er utrolig spennende og verdifullt for både barn og voksne. Vi er opptatt av hva Odderøya kan lære oss om nåtid og fortid.

Alle våre satsingsområder har utgangspunkt i vår kulturprofil.

Vi er godt plassert i byens «kulturelle smørøye». Å lære byen å kjenne, med alle dens spennende og flotte steder er også sentralt i vår pedagogikk. Det handler om tilhørighet, identitet og om å vite hvor man kommer fra.

 

Gjennom prosjektet HVIDE SEIL, 8 sanger om Kristiansand, synger vi om byen vår med stor frimodighet og stolthet; om Odderøya, Kvadraturen, domkirka, festninga, Markens og om Oscar (Wergeland) som plantet 3599 nydelige sommerblomster i parken!

De 8 sangene, skrevet av Elin Nygård, gir oss masse sangglede, språk, levende historie og inspirasjon til lek og utfoldelse. Sangene ble sunget inn på cd våren 2013, og er en flott dokumentasjon på det vi betrakter som en av grunnsteinene vi bygger pedagogiske virksomhet på. Vi slutter oss til Ibsens ord «Sangen er vår felles sfære. Det å synge, er å være».

Annet som har blitt en del av vår identitet er:

«Odderøya Sirkusteater», med forestilling siste fredag hver måned. Alt foregår på barnas premisser og er MEGET populært! Tricks og spetakkel hånd i hånd.

«Fredagssang» - vi samles rundt pianoet og synger av full hals!!  - kl 09.30 presis!

Kunstprosjekter i samarbeid med kunstnere på øya. Høsten 2013 sammen med Anna Berthelsen. Prosjektet heter TRO, HÅP og KJÆRLIGHET og skal være en visualisering av forskjellige farger, stemninger og aktiviteter. Spennende!

Vi har eget personale med kunstutdanning. Det betyr stor aktivitet på verkstedet, noe som synes godt både inne og ute.

«FØRSTEREIS barneshanti-kor» for 5-åringene – er et samarbeid med «Shanty-koret» i Kristiansand, bestående av mannfolk i sin beste alder. Vi samles til øvelse siste onsdag hver måned i Musikkens Hus og lader opp til Tall Ship Race i 2015

…og mye, mye mer …

Vi har det topp på Odderøya!

Velkommen innom! Kaffen står alltid på.

Kulturbarnehagen på Odderøya

Telefon: 38007441

Mail: sylvi.hjertvik@kristiansand.kommune.no


Nettside

Odderøyveien 70, 4610 Kristiansand