Kilden Teater og Konserthus

Kilden Teater og Konserthus

Kilden Teater og Konserthus for Sørlandet er hjem for Kilden Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Kilden Opera. Sammen med Kilden Kultur og Kilden Konferanse skal Sørlandets kulturelle kraftsentrum sørge for berøring og begeistring i bredde og kvalitet.

 
Kilden Teater og Konserthus ligger på Odderøya i Kristiansand, rett ved siden av Fiskebrygga – i innseilingen til Kristiansand havn. Med et bruttoareal på 16500 kvadratmeter skal det godt gjøres å ikke legge merke til dette signalbygget for kultur på Sørlandet. Innvendig finner du fire unike saler:
 
Konsertsalen er, med sine 1170 seter, et av Skandinavias flotteste akustiske rom. Ved hjelp av det siste innen akustisk teknologi kan Konsertsalen huse alt fra rockekonserter til de store symfoniske opplevelsene. Her har Kristiansand Symfoniorkester sitt faste tilholdssted, i tillegg til at salen kan ta imot gjester fra inn- og utland.
 
Teater- og Operasalen har 660 seter og nedsenkbar orkestergrav. Her kan publikum oppleve både teater, musikaler og opera – egenproduserte så vel som gjestende forestillinger.
 
Multisalen har mange unike muligheter til plassering av publikum. Med et uttrekkbart amfi med 220 seter kan den være en klassisk blackbox-scene. Uten seter er det plass til ulike varianter av forestillinger og konserter som krever et flatt gulv.
 
Intimsalen er den minste salen i Kilden, og har plass til 100 seter. Dette er også en blackbox, med muligheter for variasjon av publikums- og sceneoppsett.

Kilden Teater og Konserthus

Hovedtelefon billettsalg og administrasjon: 90 58 11 11
E-post billettsalg: billett@kilden.com
 


Nettsted

Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand