Haubitz Hall Salongen

Haubitz Hall Salongen

Huset var så tomt frem til 2008, da musikere Kjetil Grande og Morten Martens brøt spindelvev forseglingen i inngangsdøren, og overtok huset i musikalsk tjeneste. Haubitz Hall, oppkalt etter kanonene som en gang våket fra toppen av Øya et steinkast unna, er innredet i sin opprinnelig stil, i kryssningen mellom kino og offisersmesse.

På Haubitz Hall finnes ingen av de vanlig skillene mellom artister og publikum. Absolutt ingen avgrensinger gjør at det er duket for en "tett på artisten" opplevelse av sjelden art. Huset er møblert med gamle salongmøbler både på scene og i salong, og artisten/ bandet okkuperer ikke mer av scenen enn de absolutt trenger. Så om du finner plass ved spisebordet på artistens høyre side, eller i sofa på venstre side, oppleves artistene like nært som om du finner plass i sittegruppene foran scenen. Vaktholdet er minimalt og man vier all tillitt til at du som publikum er tro mot den eneste regel som her gjelder: Vær grei, eller bli hjemme.

Før og etter konsert vises gammel film på lerret, og det spilles easy listening, jazz, ballroom, og annen musikk i stil med husets historiske sus, og kveldens artist.

En liten bar serverer øl og vin, og selvom stedet ikke disker opp med mat, vil man kunne kjøpe snacks til.

Den lille gamle kinoen huser ikke mange mennesker. For hver konsert legges det ut billetter, på forhåndsalg gjennom billettsalgstjeneste på nett. 

Haubitz Hall Salongen

For Haubitz Hall stanset tiden i 1945.. Tyskerene forlot den tidligere offisersmessen de under okkupasjonen hadde ombygget til kino, og huset ble stående uendret i videre kinotjeneste for rekruttskolen, frem til Odderøya ble demilitarisert i 1992.

https://www.facebook.com/pg/HaubitzHallSalongen/

 Odderøyveien 115