Christianssand Klatreklubb (CKK)

Christianssand Klatreklubb (CKK)

Christianssand Klatreklubb ble stiftet i 1990, men det har vært klatreaktivitet i Kristiansandsområdet helt fra midten av 70-tallet da engelskmannen Mike Tombs ankom byen og fant et vell av urørte og jomfruelige klipper.

CKK er fremdeles, til tross for at medlemstallet stadig stiger, en "god tradisjonell klatreklubb" hvor det er medlemmene selv om tar initiativ og står for det meste av aktivitetene. Den store kompetansen i medlemsmassen, hvor nesten hvert 4. medlem har en instruktørgodkjennelse, gjør også sitt til at klubben kan holde mange slags kurs når det er behov og ønske om dette. Klubbens viktigste oppgave, både nå og tidligere, er tilrettelegging for aktivitet, dvs. utvikling og vedlikehold av klatrefelt og klatrevegger med ruter på alle nivåer. Klubben arrangerer også felles klatreturer både i Norge og utlandet.

Ellers jobber vi med å få på plass en ny fører (guide til klatrefeltene) for Kristiansand, men med våre 33 klatrefelt og sikkert godt over 800 ruter er dette en stor jobb. De største utfordringene til klubben har frem til nå vært å få et godt innendørs klatreanlegg. Klatring som idrett- og konkurransegren er helt avhengig av en god innendørs klatrevegg. Samt for å avholde kurs og organisert trening uten å være avhengig av årstid og værforhold. Når det er sagt er det likevel uteklatring de fleste av klubbens medlemmer foretrekker.

Odderøya er det fyrveggen ved Odderøya fyr, og buldrefeltet på samme sted som er mest populært, men det blir også buldret/soloert i lagunen ved kaféen syd på øya.

Christianssand Klatreklubb (CKK)

Medlemskontakt: Saskia K. Gjerdingen

Telefon: 99 45 15 05

Mail: skgjerdi@yahoo.no

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/264658374661/

klatrefører til Odderøya:

http://www.ckk.no/media/18796/klatref%C3%B8rerodderoyatilprint.pdf

 

 

 


Nettside