Norgesfilm As

Norgesfilm As

Visste du at verdens første nasjonale digitale filmarkiv ble lansert av selskapet Norgesfilm As? At samme selskap også drifter hele den danske filmarven? At Norgesfilm er teknisk samarbeidspartner i etablering av Norges første offisielle Videokunstarkiv? Og at dokumentarfilmprodusenter og mediehus over hele verden får tilgang til Statoils rikholdige filmarkiv basert på «oljeeventyret» fra 70-tallet frem til i dag gjennom Norgesfilms teknologiløsninger?

Norgesfilm As er en del av Nordens ledende miljø for nettbasert filmdistribusjon og utvikling av tekniske distribusjonsløsninger for digital film. Selskapet ble stiftet etter et 3-årig pilotsamarbeid med Norsk filminstitutt om utvikling av verdens første nasjonale digitale filmarkiv, www.filmarkivet.no, lansert 2004. 

I dag har selskapet store og spennende kunder som Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA), Statoil, Telenor Comoyo, Sørlandet Sykehus, Oslo Universitetssykehus, Senter for IKT i utdanningen, NextGenTel, Norsk filminstitutt, det Danske Filminstitut, Dansk BiblioteksCenter og PNEK/ Kulturrådet for å nevne noen. For noen kunder utvikler og drifter vi større arkivløsninger for film slik at virksomheten får full kontroll på innholdet sitt og kan distribuere dette på internett trygt og effektivt. For andre lager vi nettbaserte filmportaler/ VideoOnDemand slik at film enkelt, raskt, trygt og lovlig tilgjengeliggjøres for privatpersoner, bedriftskunder, skoler, bibliotek, ansatte/pasienter/pårørende ved sykehus, og andre offentlige institusjoner. Filmene streames til deg via nettbrett i go’stolen, til smarttelefonen mens du er på farten (Odderøya?), til PC/ Mac/ prosjektor og lerret i klasserommet, til terminaler på bibliotek eller via IPTV hjem til TV’en din. Og for atter andre kunder tekster og koder vi filmene og krypterer dem for å sikre mot ulovlig kopiering og misbruk (Digital Rights Management) før vi distribuerer til ulike filmtjenester.

Ønsker du å se de såkalte husmor-filmene fra 70-tallet? Gratis reklamefilm tilbake til 50-tallet om Tempolett moped fra Øglænd, øl, damehatter, Petterøe’s karvet blad og Res-pa-tex plater for kjøkkenet? Vil du oppleve Norges beste utvalg av kort- og dokumentarfilm? Klassiske spillefilmer? Historiske filmer? Oppleve masse innhold som ikke er tilgjengelig noe annet sted? Ønsker du å se kvalitetsfilm fra den norske filmarven? Klikk deg inn på Filmarkivet da’ vel!

Norgesfilm As

Telefonnr.: 3812 4100

Mailadresse: post@norgesfilm.no

Facebookside:

www.facebook.com/pages/Norgesfilm/159834780710991?fref=ts

www.facebook.com/Filmarkivet?fref=ts

www.facebook.com/Filmrommet


Nettside

Odderøyveien 53, 4610 Kristiansand